19 april: bijeenkomst kunstenaars buitenkunst


Op de kade van de toekomstige Nieuwe Osdorpergracht komen kunstzinnige sport- en speeltoestellen te staan. Een speciaal samengestelde kunstcommissie heeft kunstenaars uitgekozen, die in aanmerking komen voor de opdracht. Meld u aan voor de bijeenkomst op dinsdag 19 april van 19.00 tot 21.00 uur
om mee te denken!

Nieuwe buitenkunst

Kunst helpt om Osdorpplein nog aantrekkelijker en interessanter te maken. Daarom investeert de gemeente Amsterdam in meer buitenkunst op verschillende plekken in het stadscentrum. De eerste plek waar nieuwe kunstwerken geplaatst worden, is op de kade van de toekomstige Nieuwe Osdorpergracht.

Meer informatie over de plannen voor kunst in Osdorpplein: Buitenkunst Osdorpplein.

Meedenken

Eerder dit jaar dachten buurtbewoners mee door het invullen van een vragenlijst en tijdens de inspiratiesessie Buitenkunst op 9 maart. Hier kunt u de resultaten van de vragenlijst en een verslag van de bijeenkomst teruglezen.

Met de inbreng uit de eerdere participatie heeft een speciaal samengestelde kunstcommissie 15 mogelijke kunstenaars uitgekozen. Tijdens de bijeenkomst op dinsdag 19 april worden ze voorgesteld. U kunt dan aangeven welke kunstenaars het beste passen bij de wensen van de omgeving en waarom.

Programma

18.45 uur: inloop
19.00 uur: welkom en toelichting plannen nieuwe buitenkunst
19.15 uur: voorstellen kunstenaars door kunstcommissie
19.45 uur: welke kunstenaars spreken u het meeste aan en waarom?
20.30 uur: toelichting vervolg proces
20.45 uur: ruimte voor vragen en afsluiting

Aanmelden

Iedereen kan meedoen aan de bijeenkomst. U kunt zich aanmelden door voor maandag 18 april een mail te sturen naar osdorpplein@amsterdam.nl.

De bijeenkomst vindt plaats in de:

The Beach (Garage Notweg)
Notweg 38K
1068 LL Amsterdam