8 april: Masterclass Buitenkunst

Er is zo veel mooie kunst te ontdekken in de openbare ruimte, maar hoe komt het daar terecht? En hoe krijg je als (jonge) kunstenaar de kans om een werk voor de publieke ruimte te maken? Ellis Kat gaat op donderdagavond 8 april tijdens de online masterclass Buitenkunst in gesprek met ervaringsdeskundigen die tips zullen delen.

Gasten
Kunstenaar Gijs Frieling schuift aan om te vertellen over zijn muurschilderingen in de openbare ruimte die vaak van tijdelijke aard zijn. Frieling is daarnaast kunstadviseur van de Rijksbouwmeester en adviseert over kunsttoepassingen bij Rijksgebouwen.

Birthe Leemeijer is een kunstenaar die langdurige projecten op locatie maakt. De natuur en de waarde die we toekennen aan onze leefomgeving spelen daarbij een belangrijke rol. Leemeijer komt onder andere vertellen over haar eerste openbare kunstwerk in het Amsterdamse Bos en over haar deelname aan het 11fountains-project in Friesland.

Selby Gildemacher is kunstenaar en lid van het Stadscuratorium. Vanuit verschillende hoeken deelt hij de do’s & don’ts van openbare kunst. Met welke dingen moet je als jonge maker allemaal rekening houden bij het maken van publiek werk? En in hoeverre wordt met het doen van concessies je artistieke vrijheid ingeperkt?

Details
Donderdag 8 april, 20:00 – 21:30
Stream via Zoom, vanuit VondelCS
Aanmelden kan als lid van This Works Club via deze link.
Eenmalig de online masterclass bijwonen kan ook, mail daarvoor naar info@thisworks.club

Beeld: Gijs Frieling, Woodchapel (2009), Vleuten, Nederland