CBK Zuidoost presents: In Dialoog / afgelast

Voor iedereen die zich aangemeld heeft of wilde langskomen vanmiddag: AFGELAST! Helaas kan het programma In Dialoog vanmiddag NIET doorgaan. CBK Zuidoost komt snel terug met een nieuwe datum.

De hele maand oktober is het Black Achiement Month. Een van de programma’s die CBK Zuidoost presenteert voor deze maand is de eerste In Dialoog. Het is een nieuw programma van CBK Zuidoost waarin twee keer per jaar twee gasten in een gesprek de diepte in gaan over actuele en urgente thema’s uit de beeldende kunst. 

Gasten: Charl Landvreugd en Hans van Houwelingen
Moderator: Nicole Terborg

In de allereerste In dialoog zullen Charl Landvreugd en Hans van Houwelingen met elkaar in gesprek gaan over de veranderende betekenis en functie van monumenten in deze tijd. De aanleiding is de oplevering van het Nelson Mandela Monument van de Zuid-Afrikaanse kunstenaar Mohau Modisakeng op 5 september in Amsterdam Zuidoost, het eerste monument van Mandela waarin hij niet zelf wordt verbeeld, maar waar het gaat om zijn gedachtegoed. Maar ook kwesties als de standbeelden van historische figuren uit de koloniale tijd en andere manieren van herdenken zullen aan de orde komen.

Bij de oplevering van het Nelson Mandela Gedenkteken is ook een publicatie The Making of gemaakt in samenwerking met het Stadscuratorium Amsterdam. De eerste exemplaren van deze publicatie zullen ook overhandigd worden.

PROGRAMMA
Datum: zaterdag 30 oktober
Tijd: inloop 14:30 uur
15 uur: start
16:15 uur: einde

Wil je dit programma bijwonen? Stuur dan een mailtje naar info@cbkzuidoost.nl ovv In Dialoog.