Fietstour tijdens Amsterdam Art Week

Van 17 t/m 27 juni 2021 vindt Amsterdam Art Week plaats. Tien dagen lang zal de stad bruisen van de tentoonstellingen, performances, screenings, debatten, galerietours en open ateliers. Stadscuratorium Amsterdam is ook onderdeel van het programma en heeft een fietstour ontwikkeld langs artistieke hoogtepunten in de publieke ruimte. Meld je gratis aan om op zondag 27 juni 2021 om 11:00 mee op pad te gaan door de binnenstad.

Eén van de sculpturen die op de route ligt is Mama Baranka in het Vondelpark, gemaakt door kunstenaar Nelson Carrilho. Het is een monument ter nagedachtenis aan Kerwin Duinmeyer, een 15-jarige Antilliaanse jongen die in 1983 uit racistische motieven werd vermoord. Een ander werk dat onderdeel is van de tour is Het Boomzagertje. Het kleine, onopvallende beeldje is in de nacht van 30 januari 1989 geplaatst, maar de identiteit van de maker werd niet bekendgemaakt. In Amsterdam zijn er meer anonieme beelden geplaatst, allen worden ze toegeschreven aan De Onbekende Beeldhouwer. In 2019 werd de tak afgezaagd en verdween het beeld naar de anonieme maker. Vorig jaar werd het teruggeplaatst op een tak van een andere boom.

De Onbekende Beeldhouwer, Het Boomzagertje (1989)

Het Stadscuratorium vertelt tijdens de fietstocht over deze en andere openbare kunstwerken langs de route. De activiteit heeft een zeer beperkte capaciteit. Meld je snel aan via deze link.

In het kort
Fietstour Stadscuratorium X Amsterdam Art
Zondag 27 juni 2021
11:00 – 12:00 uur
Verzamelpunt: Capital C Amsterdam. Eindpunt: De Appel
Deelname = gratis
Neem je eigen fiets mee

Kijk hier voor meer activiteiten tijdens Amsterdam Art Week