JEROEN KOOLHAAS NIEUW LID STADSCURATORIUM AMSTERDAM

Vanaf 1 november 2022 wordt Jeroen Koolhaas lid van Stadscuratorium Amsterdam. SCA heeft hiermee de gewenste aanvulling gevonden binnen het team van leden, die ieder vanuit een eigen expertise bijdragen aan maatschappelijke, ruimtelijke en praktische aspecten rondom kunst in de openbare ruimte. 

Als mede-oprichter van Favela Painting, is Jeroen Koolhaas zelf 15 jaar lang actief geweest in het werkveld van streetart. Hij maakte met name in het buitenland macro-muurschilderingen. Naast het uitvoeren van projecten heeft hij ook ervaring als adviseur tijdens de opstartfase van grote projecten in Guatemala, Chile, Colombia en Mexico. Bij deze projecten stond samenwerking en overleg met buurtbewoners en lokale stakeholders vaak centraal. Door deze internationale ervaring is Jeroen Koolhaas goed ingevoerd in de werking van streetart in het bijzonder en van kunst in de openbare ruimte en wat de kwaliteit ervan bepaalt in het algemeen.

Sinds een aantal jaren legt Jeroen Koolhaas zich geheel toe op autonoom werk en geeft hij les aan de Koninklijke Academie in Den Haag. Gezien de toenemende aandacht voor streetart in de stad is deskundigheid op dit gebied onontbeerlijk en is Jeroen Koolhaas een geschikte aanwinst voor SCA.