Monument voor Peter R. de Vries komt op het Leidseplein

Een jaar geleden, op 6 juli 2021, vond de aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries  plaats, midden in de Amsterdamse binnenstad. De  samenleving reageerde geschrokken op zijn dood; het werd een aanslag op de journalistiek en de rechtstaat genoemd. Peter R. de Vries was iemand die het niet schuwde om zowel tegen de misdaad als de rechtspraak in het verweer te gaan. Hij werd gedreven door zijn gevoel voor rechtvaardigheid, zonder aanziens des persoons.

Al snel na zijn dood ontstond de wens om een herdenkingsmonument te realiseren. Burgemeester Femke Halsema heeft hierover al geruime tijd contact met de familie. Inmiddels is een commissie samengesteld met experts en betrokkenen om de ontwerpproces te begeleiden. 

Denk mee
De commissie wil u vragen om over die boodschap met ons mee te denken. Kies een woord dat u vindt passen bij de waarden waar Peter R. de Vries voor stond. Als u wilt, kunt u ook een toelichting erbij geven. De ingestuurde woorden vindt u ook terug op de website. U kunt tot en met zondag 17 juli reageren. https://www.amsterdam.nl/peterrdevries/