Talkshow Nieuw Amsterdam

Op vrijdag 19 maart om 21:30 presenteert Pakhuis de Zwijger een nieuwe editie van Nieuw Amsterdam. Deze wekelijkse late night talkshow gaat over nieuwe Amsterdamse initiatieven, feiten over de stad, en verhalen vanaf locatie. Iedere week schuiven inspirerende gasten aan tafel. Bestuurders, bewoners, ondernemers, wetenschappers en creatieven gaan samen met host Jennifer Muntslag in gesprek over urgente en actuele Amsterdamse onderwerpen.

Deze vrijdag staat in van kunst in de openbare ruimte. Tanja Karreman is te gast om vanuit haar rol als lid van het Stadscuratorium Amsterdam te vertellen over de functie van kunst in de stad. Karreman zal vertellen hoe het Stadscuratorium de kwaliteit van de openbare ruimte beoordeelt en de kunst die daarin een plek krijgt. Tot wie richt het kunstwerk zich, wie spreekt het aan, welke verhalen vertelt het en wat voor beleving maakt het mogelijk?

Daarnaast is Aukje Dekker te gast die spreekt over de ontwikkelingen van Sexyland en wordt er gekeken naar de voor- en nadelen van houtbouw en welke invloed houtbouw heeft op de ruimtelijke ontwikkeling van steden. Verder wordt de expositie en documentaire ‘Claiming Space’ door Questions Collective besproken, een video-installatie over feminisme buiten de Randstad. Het programma wordt met een literaire stuk door Warda El Kaddouri.

De talkshow is hier terug te kijken.