Stadscuratorium Amsterdam schrijft visie aanpak binnenstad

Tussen thuiskomen, verdwalen en op bezoek zijn: kunst in de gelaagde stad. Een visie op kunst in de openbare ruimte in de Amsterdamse binnenstad.

Het uitvoeringsprogramma Aanpak Binnenstad (dec 2020) vraagt aandacht voor opgaven die leiden tot een verbetering van de binnenstad, waarvan de resultaten duidelijk zichtbaar zullen zijn als Amsterdam in 2025 haar 750-jarig jubileum viert. Het doel van dit programma is om van de binnenstad een plek te maken waar alle Amsterdammers graag komen en zich thuis voelen, als een plek van betekenis terwijl het tegelijkertijd ook voor bezoekers en toeristen (nationaal en internationaal) zijn aantrekkingskracht behoudt. Binnen deze ambitie, en de aanpak van de binnenstad de komende jaren, krijgen kunst en cultuur een na­drukkelijke rol toebedeeld. Daar past een heldere visie bij op kunst in de publieke ruimte.

Als onderdeel van Aanpak Binnenstad is Stadscuratorium Amsterdam (SCA) gevraagd een visie op te stellen over kunst in de openbare ruimte om onder andere stegen en straten aantrekkelijker te maken. 

Download hier de gehele visie om verder te lezen!