Anxiety Rabbit

Piet Parra

In het Flevopark zit een reusachtig bang konijn, Anxiety Rabbit.

Door de spitse snoet is de signatuur van kunstenaar Piet Parra overduidelijk te herkennen. Het is een humoristisch en absurd beeld tegelijkertijd. Het sculptuur wordt als metafoor gezien voor de steeds drukker wordende stad, waar iedereen zich aanpast aan de soms zogenaamde vooruitgang die ook overlast kan veroorzaken. En wellicht is het een brug tussen de dagelijkse rust in het grote groene park vol halsbandparkieten, en die ene dag per jaar dat een feestvierende menigte het park overstemde.

In februari 2017 was de eerste stap naar dit mega konijn gezet. De organisatoren van Appelsap Festival startten een petitie voor het plaatsen van een groot permanent kunstwerk in het park. Met meer dan 1600 handtekeningen en financiële steun van Mondriaan Fonds en WeTransfer kon het idee werkelijkheid worden. Tijdens de 18e editie van Appelsap Festival werd het beeld onthuld waarna het werd geschonken aan Flevopark.

Het stadscuratorium plaatst iedere week een Sunday Sculpture op Instagram, het verhaal achter een kunstwerk in de openbare ruimte dat de stad Amsterdam kleur geeft.