Colour Connection

Nina Rave

Het lichtkunstwerk Colour Connection in de voetgangerstunnel onder de A10 versterkt de verbinding van de Gulden Winckelbuurt met de Kolenkitbuurt. De Lidewijdepadtunnel tussen de Jephtastraat en de Sinjeur Semeynsstraat is met de lichtgevende kunst een uitnodigende en veilige onderdoorgang geworden. Er zijn tekeningen van buurtbewoners in het kunstwerk opgenomen.
De tunnel werd voorheen als onaangenaam ervaren door gebruikers, het was donker en maakte een onveilige indruk. Naar aanleiding van de geplande verbreding van de tunnel kwam de wens naar voren om een kunstwerk in de tunnel te plaatsen waar de buurt in participatievorm een stem in kon hebben. In opdracht van de Gemeente Amsterdam hebben drie verschillende kunstenaars schetsontwerpen gemaakt. De gebruikers van de tunnel hebben het ontwerp Colour Connection van beeldend kunstenaar en ontwerpster Nina Rave als winnaar gekozen.

📸 Buitenkunst Amsterdam

Het stadscuratorium plaatst iedere week een Sunday Sculpture op Instagram, het verhaal achter een kunstwerk in de openbare ruimte dat de stad Amsterdam kleur geeft.