Scherven van Beschaving

Fabrice Hünd

“Hij was zo’n stadsengel. Het was of hij door het opperwezen was gestuurd met de opdracht de stad hier en daar wat mooier, vrolijker, leuker te maken.”

Met deze woorden omschreef Theodor Holman kunstenaar Fabrice Hünd in het Parool na zijn plotselinge overlijden op de laatste dag van het jaar 2021. En de stad mooier maken, dat deed hij met zijn kleurrijke, expressieve wandschilderingen en mozaïeken, maar ook met zijn bijzondere en kleurrijke verschijning. Fabrice Hünd is een groot gemis voor de stad.

Vandaag aandacht voor een van zijn werken ‘Scherven van Beschaving’. Het kunstwerk bestaat uit duizenden scherven die gezamenlijk één wereld vertegenwoordigen. Porselein serviesgoed, natuursteen, gespiegeld glas, fossielen en al wat bruikbaar is werd verwerkt in het kunstwerk. De wandschildering, ook van Fabrice, die eerder te zien was op de plek kreeg ouderdomsverschijnselen, daarom besloot Fabrice er een mozaïek van te maken. Naar eigen zeggen is het kunstwerk een smeltkroes van culturen, zoals Amsterdam zelf.